Kazan Soda Elektrik Üretim, Toplam Çözüm

Problem

İnce toz, muhafazadaki açıklıklardan kolayca kaçarak alanı dolduruyor ve yüzeylere çöküyordu.

Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş. yılda 2,5 milyon ton (2,76 milyon ton) soda külü ve 200.000 ton (220.500 ton) sodyum karbonat işlemektedir. 1000 mm  genişliğindeki bir bant üzerinde taşınan hafif kireçli malzeme 50º-60º C sıcaklıkta ve büyük miktarda toz ve döküntü oluşturuyordu. Ana transfer noktasında yeterli sızdırmazlık ve bant desteği bulunmadığından aşırı miktarda dökülme ve havaya toz emisyonu meydana geliyordu. Ayrıca, boşaltma bölgesindeki tek birincil sıyırıcı bandı tam olarak sıyırma yapamıyordu ve bu da bandın tüm dönüş yolu boyunca geri taşıma ve toz emisyonuna neden oluyordu. Güvenliği ve verimliliği artırmak için yöneticiler sistemi güncellemek istedi.

Çözüm

Bir fırça temizleyici, banttaki çatlaklarda ve oyuklarda sıkışan ince tozları kontrol ederek geri taşınan tozu azaltır.

Martin Engineering Türkiye'den temsilciler bir çözüm sunmak için bölgeyi inceledi. Teknisyenler, transfer noktasına bir Martin® Darbe Barı, ApronSeal™ Sızdırmazlık Lastiği ve bir Torsiyon V-Sıyırıcı monte etti. Darbe bar sistemi, rulolar yerine kapalı bir muhafaza içinde düşük sürtünmeye sahip enerji emici darbe barlarına sahiptir ve tozu azaltır. Sıyırıcı sistemi, bandın dönüş tarafındaki kaçak malzemeyi temizler. Boşaltma bölgesinde eski ekipmanın yerini, QC1 HD Birincil Sıyırıcı, Twist Gergi Mekanizması, ikincil Fırça Sıyırıcı, Titreşimli Damlama Şutu ve Üst ve Alt Bant Merkezleyiciler™ aldı. Birincil sıyırıcının modern kavisli tasarımı bandı temizlerken, fırça çatlaklardaki ince tozları yerinden temizledi. Merkezleyiciler bandı aynı hizada tutarken, damlama şutu da akışı sağladı.

Sonuç

Darbe barı, malzemenin yumuşak bir iniş yapmasını ve malzemenin hizalı bir şekilde banda yerleşerek tozun azalmasını sağlar.

Güçlendirilmiş yeniden tasarım, havadaki toz miktarını ve transfer noktası çevresindeki dökülmeyi büyük ölçüde azalttı. Operatörler, transfer noktası ürünleri kurulduktan sonra önemli bir iyileşme olduğunu bildirdiler. Bu, ilgili bölgeyi çalışmak için daha güvenli hale getirdi ve temizlik için gereken işgücü miktarını azalttı. Artık konveyör daha temiz, daha güvenli ve daha üretken. Projeye yakın bir operatör "Bu şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz en etkili konveyör projesi" dedi. "Bütçeyi sağladıktan sonra bunu diğer konveyörlerde de tekrarlayacağız." Martin, Kazan Soda Elektrik Üretim A.Ş. ile diğer projelerde de çalışmaya devam ediyor.

Kaynaklar

PDF - Örnek Vaka İncelemesinin Yazdırılabilir Versiyonu İndir

Ek Kaynakları Görüntüle

Bizi Bugün Arayın +90 216 499 34 91