Mevcut Sistem Çıktı Kapasitesini ve Çalışan Güvenliğini Tehlikeye Atıyor
Kullanılan Ürün Türleri Hava Şoku Çözümleri , Hava Şokları
Endüstriler Çimento
Müşteri İzmir Çimentaş, İzmir, Türkiye

Problem

İzmir Türkiye'deki İzmir Çimentaş fabrikasına birkaç iş günü içinde 50 adet Martin® Hava Şoku kuruldu.

İzmir Çimentaş, Türkiye ve diğer ülkelerdeki çimento endüstrisine tedarik sağlamak için iki üretim hattında günde 5.550 ton klinker üretmektedir. İzmir Çimentaş'ın mevcut hava şoku sistemi düşük performans gösteriyordu ve ön ısıtıcılarda biriken malzemeyi temizleyemediği için tesisin üretim kapasitesini tehlikeye sokuyordu. Birikme sorunu, her seferinde en az iki saatlik çalışma gerektiren günlük olarak manuel temizleme işleminin yanı sıra büyük bir temizlik için ayda bir kez duruş gerektiriyordu.

Çözüm

Tornado Egzoz valflerine sahip Martin® Hava Şokları, ön ısıtıcıya yapışan malzemeyi temizlemek için basınçlı havayı kullanır.

Tesis, malzeme birikmesi sorununu çözmek için Martin Engineering teknik ekibine detaylı bir inceleme yaptırmaya karar verdi; teknisyenler ön ısıtıcıları inceledi ve 3. hattın tüm ön ısıtıcı kulesindeki tüm hava şoklarının Martin Engineering hava şokları ile yükseltilmesini içeren bir çözüm planladı. Ayrıca tesis, hava şoklarını monte etmek için sadece on günlük bir duruş süresini  kullanmayı umuyordu. Martin siparişi verilen 50 yüksek sıcaklık nozulunu, 50 hava şokunu ve çeşitli pnömatik bileşenleri ve kontrol sistemlerini birkaç iş günü içinde tesise teslim etti. Martin teknisyenleri, değişiklikler tamamlanana kadar gece vardiyası boyunca çalışarak kurulumu denetledi ve patlama sıralarının ve frekanslarının programlanmasına yardımcı oldu.

Sonuç

Martin, tesisteki beklenmedik bir duruştan yararlanarak kısa sürede 50 hava şoku kurmayı başardı.

Hava şoku kurulumu tamamlandığından beri ön ısıtıcı kulesinin tamamında manuel temizlik yapılmasına gerek kalmadı. Fabrika yetkilileri, Türkiye'deki bir başka Çimentaş fabrikasından olumlu referanslar alarak benzer bir sistemin Çimentaş Elazığ fabrikasına da kurulmasını sağladı.

Kaynaklar

PDF - Örnek Vaka İncelemesinin Yazdırılabilir Versiyonu İndir

Ek Kaynakları Görüntüle

Bizi Bugün Arayın +90 216 499 34 91