Martin Ürünleri Dünyanın En Yüksek Üretime Sahip Kömür Yakıtlı Elektrik Santraline Yardım Ediyor
Kullanılan Ürünler ApronSeal™ Yan Sızdırmazlık Toz Lastiği , QC1™ XHD Sıyırıcı , Destek Barları , SQC2™ Sıyırıcı
Kullanılan Ürün Türleri Bant Sıyırıcılar , Transfer Noktası Çözümleri , Bant Sızdırmazlık , Bant Desteği
Endüstriler Kömür Yakıtlı Enerji
Müşteri Türkiye'de Kömürle Çalışan Bir Enerji Santrali

Problem

Türkiye'de kömürle çalışan bir enerji santrali, konveyör transfer yükleme noktasındaki toz ve dökülmeyle ilgili sorun yaşıyordu.

Türkiye'de kömürle çalışan bir enerji santrali günde 300.000 tonun üzerinde üretim yapıyor ve bu da onu Türkiye’nin en yüksek üretim kapasitesine sahip en büyük üretim tesislerinden biri yapıyordu. Santral üretim tesisinde yakıt olarak elektrik ihtiyacını karşılamak için ithal kömür kullanılıyordu. Tesis, konveyör transfer yükleme noktasındaki toz ve dökülmenin yanı sıra konveyör bandının altındaki kaçak malzeme yığınlarıyla ilgili sorun yaşıyordu. Bu sorun manuel temizliğe ve bakım maliyetlerinde artışa yol açarak düzenli ve maliyetli duruş sürelerine ve çalışma saatlerine neden oluyordu.

Çözüm

Martin Engineering, tasarımı değerlendirdikten sonra iyileştirme yapılabilecek çeşitli alanlar belirledi.

Martin Engineering, tasarımı değerlendirdikten sonra iyileştirme yapılabilecek birkaç alan belirledi. Martin, banttaki sarkmayı ortadan kaldırmak, bandın kenarlarını desteklemek üzere Martin® Destek Barları kullandı. Banda/şaseye zarar gelmesini önlemek ve dökülmeyi ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için düşen malzemenin kuvvetini emmek üzere Martin® Darbe Barları kurdu. Martin® ApronSeal™ Sızdırmazlık Lastiği ise etkili bir sızdırmazlık sağlamak üzere servis gerektirmeden dökülmeyi önlemek için projeye eklendi.

Ayrıca, bu zorlu uygulamalarda dayanıklı bir bant sıyırma performansı sağlamak için Martin® QC1™ Sıyırıcı XHD ile yakın mesafelerde kuruluma olanak tanıyan ve malzeme birikimine karşı koymaya yardımcı olan ikincil konumda Martin® SQC2S™ Sıyırıcı kuruldu.

.

Sonuç

Tesis o zamandan beri tam kapasite çalışıyor.

Transfer noktası iyileştirmeleri toz ve dökülme sorunlarını ortadan kaldırdı ve tesis o zamandan beri tam kapasiteyle çalışıyor.

Kaynaklar

PDF - Örnek Vaka İncelemesinin Yazdırılabilir Versiyonu İndir

Ek Kaynakları Görüntüle

Bizi Bugün Arayın +90 216 499 34 91