Hava Şokları Manuel Temizleme İhtiyacını Azaltır
Kullanılan Ürün Türleri Hava Şoku Çözümleri , Hava Şokları
Endüstriler Çimento
Müşteri Lafarge Çimento, Türkiye

Problem

Darıca, Kocaeli'de bulunan Lafarge Aslan Çimento A.Ş. Türkiye'nin en eski çimento fabrikasıdır.

İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Lafarge Çimento Darıca Fabrikası, tek bir hattan yılda 1.100.000 ton klinker üretmektedir. Ancak, rakipler tarafından tedarik edilen hava şoku sistemleri düzgün çalışmıyor ve ön ısıtıcı kulesinde malzeme birikmesine neden oluyordu. Bu birikimler, her vardiyada en az iki saat manuel temizlik ve büyük bir temizlik için ise her ay bir kez duruş gerektiriyordu. Fabrika yetkilileri 90 gün içinde 31 Martin® Hava Şokunun kurulumunu planladı. Ancak bir gün sonra, tesis yetkilileri Martin Engineering Türkiye'yi arayarak tesisin refrakter sorunları nedeniyle kapatılması gerektiğini ve sekiz günlük kesintiyi yeni hava şoklarını hemen montaj yapmak için planlama yapmak ihtiyacında olduklarını açıkladılar.

Çözüm

Martin Engineering Türkiye'den teknisyenler 31 adet Martin® Hava Şokunun kurulumunu gerçekleştirdi.

Martin Engineering Türkiye, 31 yüksek sıcaklık nozulunu, 20 hava şokunu ve hava akış yolu bileşenleri ile kontrol sistemlerini üç gün içinde tesise teslim ederek bu zorluğun üstesinden geldi. Teslimata, kurulum projesine başlayan iki MartinPLUS® Servis teknisyeni de katıldı. Kurulum ekibi dört gün boyunca Lafarge tesisinden hiç ayrılmadı. Kurulumu denetlediler ve hava şoku patlama sırası ve frekanslarının programlanmasına yardımcı oldular. Kalan 11 hava şoku da bir hafta içinde teslim edildi ve montajı yapıldı. İkinci haftanın sonunda, tesis tam üretime geri döndüğünde, 31 hava şokunun tamamı çalışıyordu.

Sonuç

Martin Engineering Türkiye, müşterinin duruş programına uyarak ve müşterinin ihtiyaçlarını karşılayarak teslimatı ve kurulumu kısa sürede tamamladı. Lafarge Çimento yetkilileri, projeyi bu kadar hızlı tamamladıkları için Martin Engineering Türkiye'ye teşekkürlerini iletti. Artık ön ısıtıcının alt kısmında elle temizlik yapılmasına gerek kalmıyordu. Sonuç olarak, Lafarge Çimento şimdiden ön ısıtıcının üst kısmına ve klinker soğutucusuna Martin Engineering hava şokları yerleştirmeyi planlıyor.

Kaynaklar

PDF - Örnek Vaka İncelemesinin Yazdırılabilir Versiyonu İndir

Ek Kaynakları Görüntüle

Bizi Bugün Arayın +90 216 499 34 91